berkmd nin çalışma masası düzeni yazısı, sınava hazırlananlar için bence güzel bir yazı, mutlaka okuyun ve i instada
berkmd takip edin derim. Tıp isteyenler için çok faydalı bir bir blog…. Tabi beni de takip edin @ibrahim_hocca
Benim çalışma masamı merak edenler için fotoğraf kısmına kendi masamın geçen sene çektiğim fotoğrafını koydum. Düzenim bu şekildeydi. İlk kural masanıza sadece çalışacağınız kitapları koyun. Fazlasını koymak gözünüzü korkutur ve sizi çalışmaktan uzaklaştırır.
Masanızın üzerinde süs eşya olmasın falan diyorlar ama bence bu kişiye göre değişir. Ben kendi eşyalarımı koyduğum zaman orada kendimi daha rahat hisseder daha rahat çalışırım ama çalışırken de kitaba konsantre olduğum için onlar dikkatimi dağıtmaz. Bu konuda size kimsenin bir şey söylemesine izin vermeyin. Nasıl rahatsanız öyle çalışın.
Koltuğunuz çok rahat olmamalı, bu uykunuzu getirir. Mümkünse sınava az kala ofis sandalyesi kullanıyorsanız hareketsiz sandalyeye geçiş yapın. Özellikle deneme çözerken.
Masanız imkanınız varsa pencere,kapı ve yatağa bakmamalı. Bu üç şey sizin ders çalışırken dikkatinizi en çok dağıtacak şeyler. Masanıza içecek dışında bir şey almamalısınız. Mutlaka suyunuz bulunsun. Susuz kalırsanız çalışasınız gelmez.
Bu çok önemli bence @ibrahim_hocca
Telefonlarınızı da mümkünse odanın sınırları içerisine sokmayın. @ibrahim_hocca Ders videosu izleyecekseniz ailenizin telefonlarından izleyebilirsiniz. Eğer kendi telefonunuzdan izlerseniz bildirimlere bakarken o ders videosu ders olmaktan çıkar.
Odanızı mutlaka çalışmadan önce havalandırın, sevdiğiniz bir koku varsa onu da sıkabilirsiniz.
Işığınızın yeterli olmasına dikkat edin. 1 ışık yetmiyorsa 2.yi alın göz sağlığınız bir ampulden değerli değil.
Unutmamanız gereken bir şey var ki: vücudunuz asla zarar görmek istemez, zarar gördüğü ortamdan kaçar. Eğer siz ders çalışırken kambur oturur, gözlerinizi bozacak kadar karanlıkta çalışır, havasız bir odada kalırsanız vücudunuz sizi ders çalışmamaya teşvik eder. Her zaman önce sağlık sonra başarı. Çalışacakların bileklerine kuvvet, zihinlerine açıklık..❤
Yazı ile ilgili birkaç yorum…
Yine mükemmel ötesi bir yazı ✍🏻
Ben masada calisamiyorum 🙁 o kadar cok yataga alışmışımkii
tavsiyen için teşekkür ediyorum 🙋♀️
muhteşem bir yazı olmuş gönlü güzel insan
Mükemmeliyetlik ve motivasyonun tavan oluşu… 🙏🏻🌹
Yazar @berkmd