Yapamadığım Sorularla Nasıl Baş Etmeliyim? | Telegram Soru Çözüm Gruplarına Katılmalı Mıyım?

Yapamadığım Sorularla Nasıl Baş Etmeliyim? | Telegram Soru Çözüm Gruplarına Katılmalı mıyım?

 

Ders çalışma alışkanlığı kazanmaktan  daha çok yoran bir şey varsa o da yapamadığın sorularla boğuşmak ve bir türlü nasıl çözüldüğünü bulamamaktır.Eminim siz de yapamadığınız sorular hakkında benim gibi düşünüyorsunuzdur.Hele ki inatçı  bir kişiliğiniz varsa tamam.O soru o gün çözülecek…

İnanın ki bu yapamadığım sorulara karşı açtığım savaş benim bir seneme maal oldu.Çünkü Lys 2017 de 80 sorudan sadece 30 tanesini görebilmiştim yapamadığım soruya uğraşıcam derken.Oysa ki boş bırakmak zorunda olduğum sorular sınavın çözülebilecek sorularıymış…

Demem o ki  bir sene boyunca sorularla savaşma alışkanlığı kazanmıştım  ve sınavda da refleks olarak aynı hataya düşmüştüm.Siz siz olun bu şekilde bir yol izlemeyin.

Yardım almak,yapamadığınız sorular hakkında birilerine danışmak sizi her zaman bir adım öteye taşır.Akıl akıldan üstündür.Çevrenizde yapamadığınız sorunun dersi hakkında bilgili öğretmenler,öğrenciler,tanıdıklar varsa onlardan yardım alın ve doğrusunu öğrenin.

Telegram Soru çözüm grubuna katılın

😉Tamam o zaman sordunuz öğrendiniz.Sonra sorunun benzerini bir yerde tekrar gördünüz ve tekrar çözemediniz.Bu durumla hepimiz karşılaşmışızdır.O zaman o soruyu nerde bulup bir daha hatırlayacağız.Şöyle olucak o da soru bankasından yapamadığınız o soruyu arkasındaki soruyu heç etmeden maket bıçağı yardımıyla kesiyoruz.Gidip anında hocalarımıza ya da arkadaşlarımıza sorup öğreniyoruz.Daha sonra kestiğimiz bu soruyu bir deftere ya da A4 kağıdına altına neden yanlış yaptım,doğrusu ne başlıklarıyla açıklayarak not ediyoruz.Ve hatta bu soru defterimize ara ara göz gezdiriyoruz.Asla da bu tekrar çözemediğimiz soru başlığına hapsolmadan daha çok soru çözüyoruz.

 

😉 Diyorsanız ki ben bunlarla uğraşamam,kağıt kalem insanı değilimdir o zaman telefonunuzu tamamen eğitime adayın ve yapamadığınız soruların üzerine açıklamasını yazıp fotoğrafını çekin.Telefonunuzu isteğe bağlı olarak ders  ders  soruların olduğu klasorlere ayırabilirsiniz.Bu yol da  size  hatırlama konusunda pratiklik sağlayacaktır.

 

Bundan önceki bahsettiğimiz  durumlarda hep direk bilgi sahibi kişilere anında soru sorabilme imkanımız vardı.Peki sorularınızı çözdürebileceğiniz biri yoksa nasıl halledebilirsiniz?

Şöyle ki artık teknoloji insanın eli ayağı olmuş durumda.Ve bu teknolojiyi sınav grubu öğrencileri dibine kadar kullanmak durumunda.Bu instagramda  takılmakla ya da  whatsaapta dedikodu yapmakla olmayacak tabiki de.Hatta bu uygulamalar size sosyal ortamından dolayı faydadan çok zarar getiriyorsa silin bile.Onun yerine sorularınızı sosyal ortamda etkileşim içerisinde olup olmayıp sorabileceğiniz uygulamalar mevcut.Bunlardan birisi de öğrenciler arasında son derece yaygınlaşan telegram uygulaması.

Telegram soru çözüm grubuna katılın

Telegram nedir?Nasıl kullanılır?

Telegram whatsapp benzeri,grup kurulabilen ve  çok sayıda üyenin grupta bulunabileceği ve whatsapptaki gibi gruba sadece yönetecinin dahil etmesiyle değil,açık grup özelliği olduğu sürece sizin de direk isteğinize bağlı olarak girebileceğiniz bir uygulama.Bu uygulama sınav senesindeki öğrencilerce tercih ediliyor çünkü:

-Çok yaygın olarak indirilen ve adı çok sık duyulmuş bir uygulama değil.Bu sebeple akrabalarınızın siz sorularınızı sorarken “Yiyenim nasılsın?Kuzen uzun oldu görüsmeyeli nbr?”yazıp sizi rahatsız etmeyeceği, aynı zamanda whatsaapta kurduğunuz o gıybet ortamını arkadaşlarınızı buraya taşımadığınız sürece karşılamayacak bir ortam.

-Yazışmalarınız sırasında aynı anda youtube dan ders videosu izleyebilir ve sorunun ana hatlarını videodan izleyebilirsiniz.

-Soruyu video anlatımıyla çözdürebilirsiniz.1,5 Gb a kadar dosya gönderim seçeneği mevcut.

-Telegramda otomatik inderme  özelliğini kapatabilir  ve gruplardan atılan sorulardan sadece size  hitap edenleri indirip çözebilirsiniz.

Gelelim telegram soru çözüm grubu olayına

Telegram grupları yaklaşık 100.000 üye  alabilmekte.Ve genel olarak soru çözüm grupları 10.000 e yakın üyeden oluşmakta.Bu da  demek oluyor ki ne  kadar çok üye o kadar  fazla  sorunuza bakabilecek insan demek.Yani

😉 Siz telegram indiriyorsunuz,dilini Türkçe ayarlıyorsunuz,grupları araştırıp gruplara katılıyorsunuz,çözemediğiniz soruların fotoğraflarını atmaya  başlıyorsunuz ve sorularınızdan 10 da 8 i çözülmüş oluyor.

Fakat her grup gibi bu grupların genelinin de bazı kuralları var.

-Soruyu atarken üzerinde herhangi bir karalama olmamalı,fotoğraf net olmalı.Yoksa sorunuz arada kaynayabilir.

-Soruyu attığınızda çözmeleri için argo veya hakaret içerikli terimler kullanmamalı diğer üyelere  karşı nazik olmalısınız.Size nasıl muamele edilmesini istiyorsanız öyle davranın.

-Sürekli soru atıp kenara çekilmemeye çalışın.O gruba atılan sorulan belki sizin sınav sorunuz olabilir ve  herkesin yapamadığı soru güzel sorudur. Telefonu elinize aldığınızda diğer üyelerin sorularına uğraşın.En azından bir göz gezdirin çözebileceğiniz varsa yardımlaşın.Yardımlaşın ki yardım edeniniz olsun.

-Gruptaki üyelerle gırgır şamata ortamı kurmamaya özen gösterin.Bir kişi iki kişi değil yaklaşık on bin kişinin olduğu bir ortamda bu tarz muhabbetler grubun amacından sapmasına sebep olabilir.Bu tür mevzuları özelden halledin.

Bu tarz  telegram soru çözüm gruplarının genel ilkeleri buna benzerdir.Ve gruplardaki bu kurallar sizin iyiliğiniz içindir.Unutmayın ki bir sene sürecek bu süreç olabildiğince  en dolu dolu geçirmeniz ve yapamadığınız hiçbir soruyu  atlamamanız gereken bir süreç.

🙇‍️Yapamadığınız her soru öğrendiğiniz bir yanlış bilgiden kaynaklanır.Bu yanlışlar eğer düzeltilmezse sizi içine çeker.Dört yanlışın bir doğrunuzu götürdüğü bir sınava muhafsınız arkadaşlar.Bu yüzden ne kadar çok yanlışınızı düzeltirseniz sizin için o kadar kar.Mümkün olduğunca hocalarınızın peşinden ayrılmayacağınız, neyi yanlış yapıyorsanız sorucağınız bir sene geçirmeniz gerek. Bu ister birine sorarak olsun ister telegramdan ister başka bir platformdan.Ama bu sene yanlış yapma gibi bir lüksünüz yok.Yaptığınız tek yanlışın kazağınızı ters giymeniz ya da ayakkabılarınızın bağcıklarını bağlamayı unutmanız olması lazım.Sorularda yanlış yapmak bu sene sizin için kabul edilemez bir sonuç olmalı .Çünkü savaşın sonucunda kazanacağınız ödül geleceğiniz.Aman boşver sonra bakarım dediğiniz her soru bir yanlış bilgi,her yanlış bilgi de sınavda çözemediğiniz bir belki de iki soru demek.Bu yüzden öğrenmeden geçmeyin…

Matematik sorularınız için grubumuza katılın,diğer dersler için  grupları da  araştırıp bulabilirsiniz

https://t.me/ibrahimhocca

İbrahim_hoccanın instagram sayfasını takip edin. 

 

“AZİM PAHABİÇİLMEZDİR,ÇOK ZEKİ OLDUĞUMDAN DEĞİL SORUNLARLA UĞRAŞMAKTAN VAZGEÇMEDİĞİMDEN BAŞARIYORUM.” Albert Einstein