Sınava hazırlanırken motivasyonumu nasıl yükseltirim? Nasıl motive oluyorum? @İbrahim_hocca nın önerdiği Psk. Gözde YÜKSEL BULUT un özenle hazırladığı 3 günde FORMAT programı ile tekrar motive olun…
—-Yazılar hiçbir şekilde kullanılamaz…. —-
Sınava hazırlanırken moralim bozulduğunda, motivasyonum düştüğünde ne yapmalıyım? Ders çalışma isteği azaldığında ne yapılmalı? Motivasyonu nasıl yükseltirim? 3 günde tekrar nasılmotive olurum? 3 gün @İbrahim_hocca nın önerdiği FORMAT PROGRAMINI uygulayın, ayağa kalkın ve tekrar kaldığınız yerden devamedin… bunları uygulayın ve kaldığınız yerden tekrar devamedin… bunar herkesin başına gelir, bizler robot değiliz ama kendimizi tanıyıp kendimizi motive etme yollarını bulmalıyız…
Sınava hazırlanırken bir an gelir.
Bu bazen kötü geçen bir deneme sonrası,
Bazen önümüzdeki uzun günlere baktığımızda hiç geçmeyecekmiş gibi gelen ikiyüz küsur günün verdiği belirsizliğin kaygısı,
Bazen defalarca çalıştığın konuyu hala anlayamadığını görüp ‘yok ben galiba yapamayacağım’ düşüncesi,
Bazen de sadece karamsar bir günde gelen ‘bıktım artık yeter’ hissiyatı..
Olur bunlar canım öğrenci. Ve sana söyleyeyim geçecek, zaman hep ileriye akar..
Tüm bu düşünceler istisnasız sınava hazırlanan tüm öğrencilerin aklından geçer. Kimisi bu düşünceleri kovalamayı bilir, bilmese de yardım alır, kimisi de kolaya kaçıp sınava kadar yatar sınava 1 ay kala uyanıverir.
Arkadaşım motivasyonunun düştüğünü fark ettiğinde ya da içinden hiç bir şey yapmak gelmediğinde;
Aşağıdaki 3 günlük Psk. Gözde YÜKSEL BULUT‘un hazırlamış olduğu FORMAT programını uygulamalısın… Yapan gerekenler çok basit
1.Gün Yapılması Gerekenler
-Sadece 1 günlüğüne ders çalışmayı bırak.
– O gün dışarı çık, gez, dolaş sınav var diye yapmadığın şeyleri yap.
-zihnini yormayan kısa bir roman oku mesela,
-ya da şu meditasyon boyama kitaplarını boya (Not: Görsel zekaya sahip kişilerde gerçekten işe yarıyor)
-Ya da doya doya uyu, müzik dinle, dizi izle ne istersen..
-Ama ders çalışma. O gün herhangi bir kitabın kapağını bile açma.
Tüm bunları yaptın ve uyku vakti geldi. Kafanı yastığa koyduğunda zihninde cızırdayan bir ses olacak. Eğer gerçekten üniversiteyi kazanmak için çabalıyorsan o ses sen uyumaya çalıştıkça yükselecek. O ses, o huzursuzluk hissi senin umut ışığın arkadaşım.
2.Gün Yapılması Gerekenler
Ertesi gün erkenden kalk ve istediğin bölümü kazanman için ne yapman gerektiğini maddeler halinde listele.
- Örneğin; Matematikten en az 20 net yapmalıyım.
- Paragraftan soru kaçırmamalıyım.
- Edebiyattan fikir sahibi olmadığım hiçbir yazar/eser olmamalı vs vs.
Daha sonra bu maddeler için sadece ve sadece kendine özel çözüm üretmeye ve araştırmaya başla;
- Örn; matematikten 20 net yapabilmem gerekiyor fakat alt yapım yok. Bunun için yapılan videoları izle, matematik nasıl çalışılır öğren, ihtiyacın olan temel kaynakları edin. Programına hergün en az 1 saat matematik koy. Bununla ilgili matematik temelimi nasıl atarım yazıma ulaşmakiçin tıklayın… Ayrıca matematim zayıf10 hamlede matematik temelimi nasıl atarım yazımı da okuyabilirsin
- Paragraftan soru kaçırmamak için neler yapmalısın?, Yorum yeteneğini nasıl güçlendirebilirsin?, Kendini tekrarlayan belli paragraf sözcükleri vardır bunların asıl anlamlarını öğren, iki şık arasında kaldığında ne yapmalısın? Vs vs araştır hep bunları ve programına en az yarım saatlik bir paragraf çalışma zamanı koy.
Ürettiğin çözümlerin sadece sana ait olması ve senin araştırman gerekiyor.Unutma bu süreçte sana en çok yardımı dokunacak kişi sensin….
Tüm araştırmalarını yaptın neye ihtiyacın olduğunu belirledin ve kendine göre bir ihtiyaç haritası çıkardın mı? Şimdi çalışma programını yapmaya başlayabilirsin. İhtiyaç haritana göre bir program yap fakat ilk haftan hafif olsun. Etrafına bakma. ‘Ayşe günde 500 soru çözüyormuş.’,’ Ben toplama çıkarma yaparken millet problemleri çözmeyi bitirdi!’,’Recai türkçeden 2 kitap bitirmiş.’ Vs vs. Bunlara sakın ama sakın ALDANMA! Hatta aklına dahi getirme. Gelen düşünceyi kovala. Sen sadece kendine özel bir plan yap ve kendi yolunu çiz. Ayşenin kasım ayında türev kasması senin hiç bir işine yaramayacak. Velinin muhteşem ezber yeteneği de veliyi kıskandığında sana geçmeyecek. Bazen senin 3 diğerlerinin 1 çalışması gerekir. Bunu kabul et. Kendini yarış pistinin içerisine sokma. Sadece kendini daha yukarıya çıkarabileceğin bir program yap.
2. Gününü *İhtiyaç listesi hazırlama, *Çözüm üretme ve araştırma, *Sadece ve sadece kendine özel programını hazırlamaya ayır.
Sana bir sır. Başarı sadece kendi yolundan giderken, bilinçli olarak çabaladığında gelir.
3.Gün Yapılması Gerekenler
Ve 3. gün.. Programına uymaya başla. Yapamadın mı ertesi gün tekrar dene. Yine mi olmadı yine dene 21 kere o programa uymak için olağan üstü bir çaba sarfet. Muhakkak olacaktır canım öğrenci 😉
Tüm bunları yaptın hala motivasyonsuz musun? O zaman kendine dürüst ol ve şunu sor; ‘Beni rahatsız eden şey gerçekte ne?’ Seni gerçekten rahatsız eden düşünceyi ve duyguyu bul. Cevabı bir yere yaz ve yukarıda yazılan şeyleri tekrar yapmaya başla. Bazen huzursuz düşünceyi belirgin hale getirmek hissettiğin o olumsuz duyguyu azaltır ve seni rahatlatır.
Ve yapman gereken şey aklındaki soruları yoruma yaz, bunu uygulayan arkadaşlar da lütfen yoruma yazsın çünkü bunu uygulayıp birilerinin motivasyonunu yükseltmesi diğerleirini de heyacanlandıracaktır…
Zirvede görüşürüz… İnstagramda Takip edin. @ibrahimhocca
Hocam bu yıl temel liseye geçtim ve ayrıca boksla uğraşıyorum 3 yıldır ağırlık matematik çalışıyorum önceki lisem pek de iyi deildi bu lisedeki çocuklar felaket matematik çözüyor bende korkuyorum yapamazsamdiye onlara özeniyorum sürekli çözmek istiyorum ne yapmalıyım apreritifin de yarısına geldim..ama sporu da birakmak istemiyorum
Merhabalar sporu bırakma sağlam kafa sağlam vücutta olur Aperitif i güzelce bitir, çalışmaya devam et senden çok ilerde olanlara bakıp moralin bozulmasın